Djur är inget mode!

Hur kan igentligen mode vara att bära omkring på, säkert misshandlade och undernärda, djur? Vem vill igentligen betala flera tusenkronor för en "död"kappa eller en väska av äkta dödat och misshandlat ormskin?
Idag annvänder man oftast minkar inom pälsindustrin.. och till vilket syfte? För utseende, klass eller mode?
Enligt min åsikt är inget av dem påståendena särskilt lockande till att man ska behöva misshandla små djur som inte själv kan säga sitt ord. Människor som överhuvudtaget säljer, köper och sysslar med denna typen av industri kan bara titta sig själv i spegelen och skämmas.
Tänk på din familj, dina bästa vänner eller dina egna barn.. skulle du villja att samma sak skulle kunna hända med dem, utan att du kunnde göra någonting åt det?
Människan är inget djur, man kan inte jämnföra djuren med människan.. men vad är då människan om inte ett djur?
Sist jag kollade tillhör vi däggdjuren, men sällan ser jag att vi beter oss som ett däggdjursart eftersom vi inte respekterar arterna från vår grupp!
Djur misshandlar inte djur!
Djur använnder inte djur som kläder eller kapper.
Djur äter djur, och sedan lever vi i frid!
Vad är problemet med att leva så? Varför kan vi inte respektera att det finns varelser omkring oss som alltid lever vänligt mot oss, medans vi beter oss hemskt mot dem? Var ligger rättvisan i det, bara för att vi har makten att kunna göra som vi vill, betyder inte det att vi måste uttnyttja den makten.
Djur är inget mode.. de är underbara varelser, som vi också kan vara!
(Visste du, att söker man på mink på www.google.se kommer oftas hemska bilder på dödade minkar, eller minkar som sitter i burar.. varför är det så?)

Hur kan man inte tycka att dessa kattliknande underbara minkarna förtjänar bättre än ett liv av misshandel och fånenskap i burar som inte är större än vad de själv är?!

Kommentarer
Postat av: liene

et är för hemskt att människor gör så mot dom stackars djuren. Har lläst att dom industrierna fångar hundar och katter som tillhör människor, hur kan man bara göra så? Dom är både mördare och tjuvar, dom borde sitta i fängelse och skämmas. Jag själv skulle kunna skämmas till döds för att plågat djur. och dom som köper kapporna gör inte saken bättre, skull em an sluta köpa, skulle dom industrierna läggas ner.

2008-08-19 @ 09:37:26
URL: http://lienes.blogg.se/

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0